Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul Penitenciarului nr. 18 -…

Directorul Penitenciarului nr. 18 – Brănești a fost reținut după bătaia din instituție, în urma căreia un deținut a ajuns în stare gravă

Directorul Penitenciarului nr. 18 Brănești, Viorel Perciun, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce la 5 februarie curent în cadrul instituției a avut loc o altercație între deținuți, iar unul dintre ei a ajuns în stare gravă în staționarul penitenciarului, susțin sursele ZdG.

Potrivit surselor ZdG, funcționarul a fost reținut miercuri seară, 10 februarie, fiind suspectat de „neglijență în serviciu”. ZdG a solicitat informații de la ANP și PCCOCS pe marginea acestui subiect, iar responsabilii din cadrul instituțiilor ne-au comunicat că vor reveni mai târziu.

O altercație între mai mulți deținuți a avut loc vineri, 5 februarie, în Penitenciarul nr.18-Brănești. În urma conflictului, o persoană a fost internată în stare gravă în staționar pentru acordarea îngrijirii medicale specializate.

La 5 februarie 2021, în jurul orei 23:00, în Penitenciarul nr.18-Brănești, într-un sector de deținere a avut loc o altercație spontană între un grup de persoane private de libertate.

Angajații instituției în comun cu personalul operativ specializat din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au intervenit imediat pentru aplanarea conflictului. Inclusiv s-au întreprins măsuri de identificare și separare a deținuților violenți de restul persoanelor custodiate.

Deținuții implicați în altercație au fost consultați de medicii instituției penitenciare și ai serviciului de urgență, cu acordarea ajutorului medical. O persoană fiind internată în stare gravă în staționar pentru acordarea îngrijirii medicale specializate“, susțin reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe cazul dat a fost sesizată Procuratura și IP Orhei cu inițierea unei anchete de serviciu pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și persoanelor vinovate.

Viorel Perciun, comisar principal de justiție, a deținut funcția de director al Penitenciarului nr. 15 Cricova. În perioada 2018 – 2020 a fost detașat ca să asigure funcției de director adjunct interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), iar în przent e detașat la penitenciarul nr. 18.