Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia CSM: A fost respinsă…

Decizia CSM: A fost respinsă candidatura judecătorului Oleg Melniciuc

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat astăzi cererile mai multor candidați la funcțiile vacante de magistrați la judecătoriile din țară. Astfel, în cadrul ședinței de astăzi s-a decis respingerea candidaturii judecătorului Oleg Melniciuc, mama căruia, pensionară fiind, deține imobile de milioane în Chișinău. Acesta a aspirat la funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău.

În septembrie 2014, ZdG scria că Elena Melniciuc, mama lui Oleg Melniciuc, pe atunci preşedinte al Judecătoriei sect. Râşcani, avea înregistrate pe numele său mai multe bunuri imobile în Chişinău, valoarea cadastrală a cărora depăşeşte suma de 4 mln. de lei. Atunci oamenii din satul unde locuia mama magistratului spuneau că aceasta nu are nicio afacere şi că a lucrat toată viaţa în colhoz. Contactat atunci de ZdG, magistratul susținea că nu cunoaşte foarte multe detalii despre soarta imobililor. „Pe cine sunt scrise, aceluia aparţin. Ele nicidecum nu se vând. Dle, eu dacă aveam legătură cu ele, le cumpăram demult şi le înscriam pe mine”, declara Oleg Melniciuc.

Tot în cadrul ședinței CSM au fost examinate cele 23 de candidaturi propuse la funcția de magistrați la Judecătoria Chișinău. Șase candidați sunt actuali judecători în judecătorii din raioane, iar ceilalți sunt candidați la funcția de magistrat. Cel puțin 3 dintre ei sunt foști procurori. Printre doritorii de a ajunge judecător la Judecătoria Chișinău îl regăsim și pe Petru Harmaniuc, fiul ex-judecătorului Valeriu Harmaniuc, despre care ZdG a scris anterior că la 26 de ani era deja proprietarul unei case evaluată la câteva milioane de lei.

În urma examinării dosarelor, membrii CSM au decis să propună șefului statului transferul magistratului Aureliu Postică de la Judecătoria Orhei la Judecătoria Chișinău, precum și numirea în funcția de judecător a următorilor candidați: Alina Brăgaru, Livia Mitrofan și Petru Harmaniuc.