Curtea Constituțională trebuie să se expună: este sau nu constituțională suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă?

Curtea de Apel a admis parțial recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău.

„Partea apărării a înaintat o cerere prin care s-a solicitat aplicarea excepției de neconstituționalitate a deciziei de suspendare din funcție a edilului capitalei. Astfel, a fost admisă parțial cererea, urmând ca sesizarea părții apărării să fie expediată Curții Constituționale pentru a se expune. Ceea ce ține de suspendarea executării încheierii din 28 iulie, a fost respins de Curtea de Apel. Dorin Chirtoacă este suspendat din funcție”, a declarat Dumitru Robu, procurorul care se ocupă de acest caz.

Amintim că, la 28 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis cererea procurorilor și Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție.

„Este o suspendare ilegală. Procuratura a făcut abuz în serviciu. Constituția nu prevede ca o persoană aleasă (primar sau consilier local) să fie suspendată din funcție”, a replicat Dorin Chirtoacă, care este urmărit penal în dosarul parcărilor cu plată.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. CC trebuie sa se expuna…CC se va expune si va da “verdictul”…cum ii va dicta autointitulatul coordonator, autointitulatul pro-valori democratice, autointitulatul samoderjetz.

  2. ivancelgroaznic

    Sa se expuna …
    Sa se expuna la ce? La raze de la soare, la caldura tropicala? la lumina de la luna ? la judecata cea dreapta ?
    „Este o suspendare ilegală. Procuratura a făcut abuz în serviciu.”
    Adica, de ce la chirtoka, sa se manifeste altfel procuratura, decit la oricare cetatean ? Shi de ltfel DNA in Romania, nu face diferenta, ca e premier, presedinte de banka, deputat, sau alt demnitar … maturA LA GRAMADA PE TOTI. CE, CHIRTOKA ESTE VREUN SFINT SAU DUMNEZEU?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *