Principală  —  IMPORTANTE   —   CSM a acceptat cererile unor…

CSM a acceptat cererile unor judecători de remitere a materialelor către Colegiul de evaluare sau selecție pentru promovarea în funcție

Foto-simbol

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererile unor judecători și candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare sau numire în funcţie.

Din totalul de 13 membri prezenți la ședința Consiliului Superior al Magistraturii de marți, 12 mai, 11 membri CSM au votat pentru aprobarea remiterii cererilor, iar doi membri, Dorel Musteață și Nina Cernat, au votat împotrivă.

Printre dosarele remise către Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, este și cererea judecătorului Vladislav Clima, de la Curtea de Apel Chișinău, care solicită remiterea materialelor pentru examinare în Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiul pentru selecţie și cariera judecătorilor pentru promovare în funcție în instanța ierarhic superioară, dar și cererea magistratului Radu Țurcanu, judecător la Judecătoria Chișinău.

Tot aici este și cererea fostului procuror Andrei Băeșu, care a plecat din sistemul procuraturii în ianuarie și care figurează într-un dosar penal deschis pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni. Băeșu solicită să acceadă în funcția de judecător.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este baesu-solicitare.jpg