Principală  —  IMPORTANTE   —   Crima de la Atrium: Procurorii…

Crima de la Atrium: Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru cei doi luptători K-1. Mâine va avea loc ședința de judecată

Foto: anticoruptie.md

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, solicită condamnarea, la câte 15 ani închisoare, a celor doi luptători K-1, care acum doi ani au bătut până la moarte un tânăr.

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un coparticipant, l-au bătut crunt pe un tânăr, care a decedat, peste câteva zile, la spital.

În acțiunile agresorilor, procurorii au reținut comiterea huliganismului, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane.

Pronunțarea sentinței în privința celor doi sportivi este fixată pentru 26 iunie, ora 14.00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În prezent, inculpații sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul în privința coparticipantului celor doi a fost disjuns într-o procedură sperată, acesta fiind anunțat în căutare.

Noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei la ziua de naștere a omului legii în clubul Edgo Night Club, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat, în dimineața zilei de 25 mai.

Deși în prima parte a zilei de sâmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele acesteia: Mihai Pîrgaru, un tânăr de 20 de ani, luptător de K-1. Tot duminică, după presiunea publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală.