Principală  —  IMPORTANTE   —   Consilierul municipal Veaceslav Nedelea, cercetat…

Consilierul municipal Veaceslav Nedelea, cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, rămâne în arest la domiciliu

Consilierul municipal, Veaceslav Nedelea,cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au examinat și admis recursul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA).

Solicitată de Ziarul de Gardă, procurora de caz din cadrul PA, Cristina Gladcov, ne-a comunicat că magistrații CA Chișinău au admis recursul procurorilor, astfel Vasile Costiuc, Veaceslav Nedelea și Elena Baraboi, toți cercetați în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, rămân în arest la domiciliu până pe 11 februarie.

La 14 ianuarie, consilierul municipal, Veaceslav Nedelea liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și Elena Baraboi, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind cercetați în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

În cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021 a fost reținută Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești, care în prezent se află în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Detalii aici

Conform PA, schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005-2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, municipiul Chișinău, care au acționat în cadrul unui „grup criminal organizat”, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 lei.