Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cele șase persoane, care ar…

Cele șase persoane, care ar fi fost implicate în transportarea a 179 de cutii de țigări de contrabadă, arestate pentru 30 de zile

sursa: PCCOCS

Cele șase persoane, care ar fi fost implicate în transportarea a 179 de cutii de țigări de contrabadă au fost arestate pentru 30 de zile, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Activitatea grupării criminlae specializate în contrabanda cu țigarete a fost deconspirată în noaptea de 26 iulie, în raionul Cahul. Atunci, PCCOCS anunța că a fost capturat un microbuz cu 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, furnizate de procurori, acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.