Principală  —  IMPORTANTE   —   Casa în construcție a președintelui…

Casa în construcție a președintelui interimar al CSJ a luat foc. Este luată în calcul, inclusiv versiunea incendierii

Casa președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Vladimir Timofti, a luat foc în această săptămână. Surse ale ZdG ne-au comunicat despre acest incident, iar informația a fost confirmată atât de judecător, cât și de poliție. Reprezentanții forțelor de ordine iau în calcul mai multe versiuni ale cauzei incendiului, iar președintele interimar al CSJ spune că nu se poate expune până nu va avea probe.

Judecătorul Vladimir Timofti ne-a comunicat că incendiul a avut loc în noaptea din 27 spre 28 aprilie.

„A fost poliția, se investighează cazul și sunt mai multe versiuni. Eu nu vreau să dau niciun comentariu. Este organul de anchetă care trebuie să se expună”, a spus Vladimir Timofti, precizând că nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului, iar casa se afla în construcție, nefiind încă finisată.

Întrebat dacă este luată în considerare și versiunea cu privire la incendierea casei, judecătorul a precizat că fără probe nu poate discuta despre nicio versiune.

Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP) ne-a comunicat că la moment a fost înregistrat un proces penal iar cazul a fost înregistrat.

„În prezent a fost dispusă o expertiză pentru a fi stabilite circumstanțele izbucnirii incendiului. Totodată, se întreprind mai multe acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Casa nu a ars în întregime, iar incendiul a fost repede localizat”, a declarat pentru ZdG Mariana Bețivu, ofițer de presă a IGP.

Serviciul de presă de la IGP ne-a mai comunicat că în calcul se iau toate versiunile, inclusiv și cel al incendierii.

Vladimir Timofti este judecător din 1992, iar în 2003 a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Din noiembrie 2019 exercită interimatul funcţiei de președinte al CSJ după ce fostul președinte, Ion Druță, și-a depus demisia fiind pus sub învinuire pentru infracțiunea de îmbogățire ilicită.