Principală  —  IMPORTANTE   —   Amânare după amânare în dosarul…

Amânare după amânare în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul

Dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel (CA) Cahul este amânat de la o ședință la alta. În timp ce fostul primar de Orhei este căutat de autorități, dosarul său la apel nu înaintează din cauza expertizei solicitată anterior de către avocații lui Șor.

Update: Ministerul Justiției vine cu o precizare în care menționează că la 9 octombrie 2019, materialelele dosarul lui Șor, au parvenit repetat în adresa Centrului Național de Expertize Judiciare (CNEJ), asta după ce CNEJ a emis o scrisoare de refuz a efectuării expertizei, semnată de către conducător și contrasemnată ca executori a încheierii în cauză de către comisia de experți judiciari  în conformitate cu sistemul de management al instituției.  

„La moment, în producere la aceeași comisie de experți judiciari se află aceeași încheiere remisă de către instanță repetat, în situația inițială – fără materialele necesare de examinat, solicitate de către experți după examinarea prealabilă a materialelor. Atenționăm asupra faptului că, niciuna din întrebările înaintate în încheiere, fără prezentarea materialelor solicitate, nu poate fi precăutată de către experți cu scopul formulării concluziilor”, este menționat în răspunsul Ministerului Justiției.

Astfel, ședința programată pentru ieri, 8 noiembrie, a fost amânată pe motiv că nu au parvenit repetat materialele de la Centrul Național de Expertiză Juridică (CNEJ) pe marginea expertizei financiar-contabile, solicitată de apărarea lui Șor.

Efectuarea respectivei expertize a fost acceptată de instanță încă la 19 septembrie 2018, iar de atunci majoritatea ședințelor din acest dosar au fost amânate pe motiv că expertiza nu era finalizată.

Avocat lui Șor nu a răspuns la apeluri și mesaje pentru a ne oferi mai multe detalii.

În aceste circumstanțe, următoare ședință în dosarul lui Șor a fost programată tocmai pe 20 decembrie.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.