Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky: „Nu știu câte zile…

Zelensky: „Nu știu câte zile avem până la eliberarea Ucrainei, dar suntem la un punct de cotitură strategică. Suntem pe drumul spre victorie” – VIDEO

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat vineri, 11 martie, într-un nou video adresat cetățenilor că Ucraina a ajuns la un punct de cotitură strategic în războiul cu Rusia și că țara sa se află pe drumul spre victorie.

„(…) Noi sperăm că războiul se va termina mai repede, că inamicul va pierde în fața noastră, dar aceasta este realitatea, aceasta este viața. Mai este nevoie de timp, de răbdare, este nevoie să ne unim forțele și cu toții să luptăm. Este imposibil de spus câte zile mai avem la dispoziție pentru a elibera pământul ucrainean. Dar putem spune că o vom face pentru că asta ne dorim și pentru că am ajuns deja la un punct de cotitură strategic”, a declarat Zelensky.

A 16-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Mariupol, Dnipro și Luțk. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.