Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelenski: Forțele armate ale Rusiei…

Zelenski: Forțele armate ale Rusiei au început să atace cartierele de locuit din „orașul eroilor, Kiev”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei anunță că Ucraina renunță să capituleze în fața Rusiei și informează că forțele armate ale Rusiei au început să atace cartierele de locuit din „orașul eroilor, Kiev”.

„Totul amintește de anul 1941. Tuturor oamenilor din Federația Rusă care ies la proteste vreau să se spun că noi în vedem. Asta înseamnă că ne-ați auzit. Asta înseamnă că începeți să ne credeți. Luptați pentru noi, luptați îmoptriva războiului”, le-a transmis președintele ucrainean cetățenilor Federației Ruse.

În noaptea dinspre joi spre vineri, Zelenski a anunțat că a fost informat că ar fi ținta numărul 1 al Rusiei, iar ținta numărul doi este familia sa. El însă a precizat că nu va părăsi Ucraina.

„Eu mă aflu la Kiev și nu părăsesc capitala Ucrainei. Sunt aici. (…) Mulțumesc fiecărui stat care ajută Ucraina. (…) Acum se decide soarta Ucrainei. (…) Eu am întrebat astăzi 27 de lideri europeni dacă Ucraina va intra în NATO. Ei toți tac și le este frică. Nouă nu ne este frică de Rusia și nu ne este frică să discutăm”, a declarat Volodimir Zelensky.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze Kievul. În Zaporojie, trupele ruse au lansat rachete asupra unității de frontieră Primorsky Posad