Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Youtube și Google Play suspendă…

Youtube și Google Play suspendă serviciile bazate pe plăți în Federația Rusă

YouTube şi magazinul Google Play suspendă toate serviciile bazate pe plăţi din Rusia, inclusiv abonamentele, deoarece sancţiunile occidentale încep să provoace dificultăţi bancare în ţară, transmite Reuters.

Google va întrerupe, de asemenea, reclamele pentru agenţii de publicitate cu sediul în Rusia la nivelul proprietăţilor şi reţelelor sale la nivel global, a spus compania. Aceasta se adaugă recentei suspendări de către Google a reclamelor în Rusia.

Google şi YouTube au încetat anterior să vândă publicitate online în Rusia, după măsurile similare luate de Twitter şi Snap, după invazia Moscovei în Ucraina.

„În continuare, extindem această pauză la toate funcţiile noastre de monetizare, inclusiv YouTube Premium, Membrii canalului, Super Chat şi Produse, pentru spectatorii din Rusia”, a spus YouTube într-un comunicat.

Canalele YouTube din Rusia vor putea în continuare să genereze venituri de la spectatorii din afara Rusiei, care includ Super Chat şi vânzările de produse. Aplicaţiile gratuite de pe Google Play rămân disponibile şi în Rusia, potrivit unui site de asistenţă al companiei.

A 16-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Mariupol, Dnipro și Luțk. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.