Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin spune că Rusia…

Vladimir Putin spune că Rusia este pregătită pentru un război nuclear, dar „nu se grăbeşte spre el”

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că țara sa este complet pregătită pentru un război nuclear și a amenințat SUA cu o escaladare a conflictului dacă acestea vor trimite trupe în Ucraina, a relatat agenția de știri Reuters, citată de News.ro.

Într-un interviu acordat presei de stat, Putin a menționat că Rusia este gata să utilizeze arme nucleare în cazul în care suveranitatea sa este amenințată, după ce a demarat o invazie la scară largă în Ucraina, în urmă cu doi ani.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Vladimir Putin la televiziunea Rossiya-1 şi pentru agenţia de ştiri RIA, ca răspuns la întrebarea dacă ţara este pregătită pentru un război nuclear. El a adăugat că SUA trebuie să știe că, dacă vor desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc sau în Ucraina, Rusia va trata această mişcare corespunzător.

„În Statele Unite sunt suficienți specialiști în relațiile ruso-americane și cred că nimeni nu se grăbește spre o astfel de confruntare (n.r. nucleară). Dar suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a mai declarat preşedintele rus, înaintea alegerilor prezidențiale din 15-17 martie.