VIDEO/ Fiul jurnalistei asasinate în Malta: Cei pe care îi investiga mama mea pentru corupție sunt acum printre cei care anchetează uciderea ei

La 16 octombrie 2018 s-a împlinit un an de la asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, iar ancheta privind omorul ei nu a avansat foarte mult. Cei trei fii ai ei și soțul atrag atenția asupra riscurilor de coruptibilitate în interiorul structurilor de anchetă.

La 22 octombrie, Transparency International a acordat Premiul Internațional Anticorupție post-mortem jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Pe scenă evenimentului, care a avut loc la Copenhaga, Danemarka, a ieșit familia ei, evocând mărturii despre curajul acestei jurnaliste. Unul dintre fiii ei, Matthew, a relatat cum a însoțit-o pe Daphne la ultimul interviu, în cadrul căruia jurnalista a primit confirmări despre marea corupție din dosarul pe care îl investiga. Peste câteva zile de la acel interviu, jurnalista a fost asasinată. Familia ei susține că va lupta până la capăt pentru elucidarea acestui caz, deși nu sunt mulțumiți de modul în care decurge anchetă.

Într-un material video pregătit pentru evenimentul din 22 octombrie, un alt fiu al jurnalistei, Paul, a declarată că marea îngrijorare a familiei este opacitatea grupului de anchetă a acestui omor. „Câteva dintre persoanele care apar în investigațiile mamei mele despre corupție sunt acum printre persoanele implicate în investigarea uciderii ei”, susține Paul Caruana Galizia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *