Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Președintele Ucrainei critică decizia…

VIDEO Președintele Ucrainei critică decizia NATO de a nu impune o zonă de excludere aeriană: „A dat undă verde bombardării în continuare a oraşelor şi satelor ucrainene”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a avut vineri seara un discurs extrem de critic la adresa NATO, după ce Alianța Nord-Atlantică a refuzat să instituie o zonă de excludere aeriană în Ucraina.

În mesajul video, Zelensky a reiterat determinarea ucrainenilor de a-şi apăra ţara şi pământul.

„Refuzând să înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene. Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră, a slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”, a declarat președintele ucrainean. 

Într-un mesaj pe Twitter, Zelensky a afirmat că „terorismul nuclear necesită acţiuni decisive ca răspuns”.

„La şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, am cerut închiderea cerului deasupra Ucrainei şi lansarea unei operaţiuni pentru menţinerea păcii şi securităţii. Scopul este de a salva instalaţiile periculoase. Lumea nu trebuie să privească, ci să ajute”, a mai transmis Zelensky.

Vineri, 3 martie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei nu este o opțiune luată în considerare de alianță. Detalii aici

Cronologia războiului din Ucraina – LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina