Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Mai mulți oameni ar…

VIDEO Mai mulți oameni ar fi căzut dintr-un avion care a decolat de pe aeroportul din Kabul. Imagini care pot afecta emoțional

Foto: Digi24

Mai multe imagini cu puternic impact emoțional de pe aeroportul din Kabul au fost făcute publice luni. Mai mulți oameni ar fi căzut dintr-un avion în timp ce acesta își lua zborul, scrie Digi.

Urmează imagini care vă pot afecta emoțional*

Este haos pe aeroportul din Kabul, unde oamenii se calcă în picioare în încercarea de a părăsi cât mai repede Afganistanul.

Mai multe imagini cu puternic impact emoțional au surprins oameni care au vrut să plece cu un avion militar american și și-au pierdut viața după ce au căzut din aparatul de zbor în timp ce acesta lua altitudine.

Nu se știe deocamdată dacă victimele erau în zona trenului de aterizare și au căzut când a început retragerea acestuia în corpul avionului.

Tensiunile sunt în creștere în capitala afgană. Insurgenții au preluat controlul asupra orașului Jalalabad fără a fi tras un foc de armă. Prin căderea Jalalabadului, talibanii controlează acum un drum principal care ducea la orașul Peshawar și întreaga infrastructură care leagă țara de Pakistan. Și orașul nordic Mazar-i-Sharif s-a predat sâmbătă, 14 august, după o luptă slabă. Kandahar, cel mai mare oraș din sud, și Herat, cel mai mare oraș din vest și aflat la granița cu Iranul, au fost cucerite vineri. 

O declaraţie comună, susţinută de peste 60 de ţări, cere ca afganilor şi cetăţenilor străini care doresc să părăsească Afganistanul să li se permită să plece, iar aeroporturile şi punctele de trecere a frontierei să rămână deschise, informează luni Reuters, care citează Departamentul de Stat al SUA.

Citiți și: FOTO/ Președintele Afganistanului a părăsit țara, iar la aeroportul din Kabul se trag focuri de armă. Oficial afgan: „Guvernul ne-a vândut”