Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Autoritățile ucrainene declară că…

VIDEO Autoritățile ucrainene declară că trupele ruse au părăsit regiunea Jitomir din Ucraina

Trupele ruseşti au părăsit regiunea Jitomir din Ucraina însă „războiul nu s-a terminat”. Un anunț în acest sens a fost făcut luni de către guvernatorul regiunii Jitomir, Vitaliy Bunechko, pe contul de Telegram.

„Inamicul a fost respins şi astăzi nu există trupe ruse de ocupaţie în regiunea noastră, a scris guvernatorul Vitaliy Bunechko pe contul de Telegram.

„Au părăsit comunităţile din nord… dar războiul nu s-a terminat. Vom câştiga! Slavă Ucrainei!”, a mai precizat oficialul ucrainean.

Regiunea Jitomir, care se învecinează la vest cu regiunea Kiev, a reprezentat un culoar-cheie pentru livrarea de ajutoare umanitare şi echipamente către capitală încă de la începutul războiului.

La 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir.

Luni, 4 aprilie, este a 40-a zi de război în Ucraina. De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, potrivit ONU, au murit 1 417 de civili ucraineni, iar 2 038 au fost răniți. Luni dimineața, 4 aprilie, alerte de raid aerian au fost declanșate în regiunea Nicolaev și Odesa. Ucraina continuă să evacueze civilii din zonele grav afectate de război. Pe 4 aprilie, spre Mariupol au fost îndreptate 15 autobuze care vor evacua oamenii în Zaporojie.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40