Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Twitter ar putea să-și anunțe…

Twitter ar putea să-și anunțe utilizatorii care au fost expuși propagandei ruse în perioada alegerilor prezidențiale din SUA din 2016

Rețeaua Twitter va identifica și îi va informa pe utilizatorii săi, care în timpul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016, au primit mesaje de la conturile care au legătură cu sursele propagandistice de la Kremlin, scrie Deutsche Welle.

„Suntem în proces de lucru pentru a identifica și informa în mod individual membrii care, în timpul campaniei electorale din Statele Unite din 2016 au citit mesaje din conturile asociate surselor propagandistice de la Kremlin”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Carlos Monje în cadrul Comitetului Senatului Statelor Unite privind comerțul, știință și transport, miercuri, 17 ianuarie. Monje nu a specificat însă când anume va începe și cum va derula procesul de notificare.

Reprezentanții rețelelor de socializare Facebook, Twitter și Youtube, s-au prezentat miercuri, 17 ianuarie, în fața Senatului pentru a răspunde la întrebări, cu privire la modul în care rețelele de socializare contracarează răspândirea materialelor organizațiilor extremiste precum „statul islamic“, vânzarea de arme ilegale, știri false și propaganda rusă.

Monje a menționat că Twitter și-a îmbunătățit capacitatea de a identifica conturile care sunt configurate pentru a distribui în mod automat spam-ul și informațiile false. În prezent, Twitter are capacitatea de a îndepărta până la 4 milioane de astfel de conturi pe săptămână.

Reprezentantul Facebook, Monika Bickert, a declarat că informațiile false au fost distribuite pe rețeaua de socializare, în mare parte prin anunțuri plătite.

Rusia a respins în mod repetat acuzațiile privind încercările de a influența alegerile din Statele Unite.

Foto: imago/xim.gs