Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA și țările Europei de…

SUA și țările Europei de Vest vor înăspri sancțiunile împotriva Federației Ruse

Statele Unite, dar și o serie de țări europene plănuiesc să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei din cauza continuării invaziei pe scară largă a Ucrainei, informează Unian.

Această problemă a fost discutată de prim-adjunctul secretarului de stat al SUA, Wendy Sherman, la Paris, cu colegii din Marea Britanie, Franța, Germania și Italia, se anunță pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

Secretarul de stat adjunct Wendy Sherman s-a întâlnit la Paris cu miniștrii Afacerilor Externe din Franța, François Delattre, Germania, Andreas Michaelis, Italia, Ettore Sequi, și ministrul de stat al Marii Britanii pentru Europa și America de Nord, James Cleverly.

„Ei au avut o discuție amplă despre invazia Ucrainei de către Rusia, importanța de a continua să ofere asistență militară Ucrainei pentru a se apăra, precum și ajutor umanitar pentru milioanele care au fost forțați să-și părăsească casele. Ei au discutat, de asemenea, despre amenințarea la adresa securității alimentare globale cauzată de invazia Rusiei. Participanții și-au coordonat planurilor de sancțiuni suplimentare și alte măsuri pentru a trage la răspundere Federația Rusă”, se anunță în comunicatul oficial al Departamentului de Stat