Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciile secrete din Ucraina dezvăluie…

Serviciile secrete din Ucraina dezvăluie informații personale despre cei încadrați în forțele aeriene ale Belarusului – DOC

Sursa foto: unian.net

Serviciile secrete din Ucraina a dezvăluit joi, 31 martie, informații personale despre cei încadrați în forțele aeriene ale Belarusului. Ofițerii de informații ucraineni au publicat datele a 106 militari din Belarus, scrie unian.net.

„Direcția principală de informații a Ucrainei a primit date personale despre militari individuali (106 persoane) ai Brigăzii 38, unitatea militară 92616, Brest, a Forțelor Armate ale Republicii Belarus. Pentru crimele comise împotriva populației civile din Ucraina, toți criminalii de război vor fi aduși în fața justiției și vor fi trași la răspundere”, se arată în mesajul de pe canalul de Telegram al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Documentul publicat conține nume de familie, prenume, fotografii, gradele militare, funcții, adrese de înmatriculare sau reședință, numere de contact, mărci și numere de mașini deținute.

Ministerul Apărării al Ucrainei a îndemnat militarii din Belarus să nu participe la „agresiunea criminală a Rusiei” împotriva Ucrainei.

„Autoritățile din Ucraina fac apel la militarii forțelor armate din Belarus și îi îndeamnă să refuze să participe la agresiunea criminală a Rusiei împotriva țării noastre. Crimele comise zilnic de ocupanți împotriva populației civile, inclusiv împotriva copiilor nevinovați și femei, nu au nimic de-a face cu priceperea militară, onoarea ofițerului și datoria față de patria dvs. – Belarus. De asemenea, vă asigurăm că avem informațiile personale complete ale întregului personal militar, precum și ale rudelor acestora, din unitățile Forțelor Armate ale Belarus, pe care încearcă să-l atragă într-un război rușinos, străin pentru ei și un război care pierde cu bună știință împotriva Ucrainei”, anunță Ministerul Apărării al Ucrainei.

Ucraina nu vede nicio confirmare reală a declarațiilor părții ruse cu privire la retragerea trupelor din anumite zone de luptă. Declarația a fost făcută joi, 31 martie, de către Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui ucrainean.

Serviciile secrete britanice au raportat joi că, în zilele următoare, ar putea izbucni lupte aprige lângă Kiev.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene, a dezvăluit detalii despre tratatul propus de Kiev în cadrul negocierilor cu Federația Rusă, care au avut loc marți, 29 martie, în Turcia. Arakhamia a declarat că reprezentanții delegației ucrainene nu au semnat niciun document – ei doar au prezentat propunerile Ucrainei. Ucraina sugerează că viitorul tratat ar trebui să stipuleze că toate țările garante nu numai că nu se opun aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, dar ar trebui să ajute în acest proces.