Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful delegației ucrainene declară că…

Șeful delegației ucrainene declară că masacrul din Bucha a afectat starea de spirit în negocierile cu Rusia

Ucraina și Rusia poartă „în mod constant” discuții de pace prin videoconferință, dar starea de spirit a negocierilor a fost afectată de evenimente, inclusiv moartea unor civili în orașul Bucha, a declarat Myhail Podolyak, consilier al Președintelui Ucrainei, desemnat șeful delegației ucrainene pentru negocierile cu partea rusească, scrie Reuters.

Oficialii ucraineni acuză trupele ruse că au comis crimele din Bucha, în afara Kievului. Moscova neagă că a vizat civili din Ucraina și a spus că decesele din Bucha au fost un „fals monstruos” organizat de Occident pentru a o discredita.

Tragedia de la Bucha

Autoritățile ucrainene au anunțat duminică, 3 aprilie, că sute de oameni au fost uciși de armata rusă în orașele de lângă Kiev, care se aflau anterior sub ocupația temporară a rușilor.

Unii oameni au fost împușcați chiar pe drumuri, iar cadavrele au fost lăsate pe străzi. Mulți dintre decedați aveau mâinile legate cu o panglică albă, au mai menționat autoritățile de la Kiev.

Atrocitățile nu se opresc aici. Autoritățile de la Kiev au mai anunțat că femei și copii au fost violați și apoi uciși, iar pentru a șterge urmele rușii au incendiat corpurile neînsuflețite.

În spațiul public au apărut fotografii din satelit ale gropilor comune din Bucha. Ministerul Apărării al Federației Ruse neagă implicarea soldaților ruși în crimele de la Bucha, argumentând că filmările din Bucha și din alte orașe ar fi „o provocare a radicalilor și un montaj”.

Comunitatea mondială este revoltată de noile dovezi privind tratamentul Rusiei asupra civililor din Ucraina. Secretarul britanic de externe Elizabeth Truss a scris pe Twitter că este șocată de filmările în care apar oameni uciși și abandonați pe străzi.