Scădere record a numărului de turiști străini în Turcia

Numărul turiştilor străini care au călătorit în Turcia s-a redus cu peste 40% în iunie, cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani. Atacurile teroriste din ultimele săptămâni şi tensiunile cu Rusia au ţinut vizitatorii la distanţă, scrie mediafax.ro citând agenția de presă Reuters.

Unii economişti estimează că veniturile din turism, un sector de bază al economiei, ar putea scădea cu 25% în acest an, cu opt miliarde de dolari sub nivelul de anul trecut, respectiv echivalentul a 1% din PIB.

Potrivit datelor oficiale, sosirile turiştilor străini au căzut cu 40% în iunie, la 2,4 milioane de persoane, recordul negativ anterior fiind atins în luna mai, când fluxul scăzuse cu 34,7%.

Totodată, numărul turiştilor ruşi din Turcia s-a redus cu 87% în primele şase luni ale anului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *