Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia anunță o oprire temporară…

Rusia anunță o oprire temporară a focului în zone din Donbas pentru evacuarea civililor

Foto: ria.ru

Armata rusă a declarat o oprire temporară a focului în zone din Donbas pentru evacuarea civililor, scrie presa ucrainea.

Potrivit agenție de presă de stat rusă Tass, încetarea temporară a focului va avea loc de la ora 10.00 (ora Moscovei) și va acoperi zonele localităților Mariupol și Volnovakha din Donbas.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a precizat că aceste coridoare umanitare și rutele de evacuare ar fi fost convenite cu partea ucraineană.

A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene ar urma să aibă loc sâmbătă sau duminică, 5 sau 6 martie. Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podolyak. Detalii aici

Pe 3 martie a avut loc a doua rundă de negocieri. Delegația ucraineană nu a obținut rezultatele așteptate și a anunțat că va continua dialogul în runda a treia de negocieri.

Părțile au ajuns la o înțelegere reciprocă privind asigurarea în comun a coridoarelor umanitare pentru evacuarea populației civile, precum și livrarea de medicamente și alimente în locurile de lupte acerbe, cu posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru perioada în care se va efectua evacuarea în sectoarele afectate.