Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia a adus tancuri în…

Rusia a adus tancuri în apropierea graniței Tadjikistanului cu Afganistan

Foto: Profimedia Images

Rusia a desfășurat tancuri în apropierea graniței Tadjikistanului cu Afganistan, marți, înainte de efectuarea unor exerciții militare planificate pentru luna viitoare, relatează Reuters și The Moscow Times.

Moscova a anunțat efectuarea mai multor exerciții în contextul tensiunilor regionale generate de ofensivele talibanilor și de retragerea SUA din regiune.

Luptătorii talibani au făcut progrese majore în timp ce forțele SUA se retrag după 20 de ani de război, o durere de cap de securitate pentru Moscova, care se teme că refugiații ar putea fi împinși în curtea din Asia Centrală și flancul său defensiv sudic destabilizat. Citeste mai mult Echipajele de tancuri de la baza militară rusă din Tadjikistan, cea mai mare din străinătate, au finalizat o călătorie de 200 km (124 de mile) către o zonă militară lângă granița afgană, a declarat agenția de știri TASS într-o declarație marți într-o declarație a districtului militar central al Rusiei.

În timpul desfășurării, echipajele tancurilor T-72 au practicat protejarea convoaielor și respingerea focului inamic, a raportat TASS.

„La sosirea la distanță, echipajele au început să își stabilească pozițiile și să asigure acoperirea vehiculelor de luptă”, se menționează în comunicat. Exercițiile comune, care implică forțe rusești, tadjice și uzbece, urmează să aibă loc la 20 km de granița afgană din Tadjikistan în perioada 5-10 august, au declarat luni forțele armate rusești.

Marți, Rusia a declarat că exercițiile comune cu trupele uzbeke din sudul Uzbekistanului, tot lângă granița afgană, vor avea loc în perioada 30 iulie – 10 august, implicând aproximativ 1.500 de soldați și 200 de vehicule, inclusiv avioane.