Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Incendiu de proporţii în…

România: Incendiu de proporţii în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi

Foto: news.ro

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, Românnia, au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum, scrie presa de peste Prut.

Peste 30 de maşini au fost avariate. Comandantul Inspectoratului petnru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind prezenţi şi pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi.

„Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi  Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire.Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii. 

„Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei. El a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate. 

„Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a mai precizat comandantul ISU Dobrogea.

ISU Constanţa a fost solicitat să intervină, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc.  

Focul a izbucnit de la două maşini, dar s-a extins repede.