Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Războiul din Ucraina: ONU susține…

Războiul din Ucraina: ONU susține că 13 persoane au fost ucise și 47 au fost rănite, în urma atacurilor forțelor rusești, care au utilizat muniții cu dispersie

Imagine-simbol

13 persoane au fost ucise și 47 au fost rănite în urma atacurilor forțelor ruse, care au utilizat muniții cu dispersie, susține Liz Throssell, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisar al ONU, scrie novosti.dn.ua.

„Am primit, de asemenea, rapoarte credibile despre mai multe cazuri în care au fost folosite munițiile cu dispersie de către forțele ruse, inclusiv în zonele populate. Pe 24 februarie, o muniție cu dispersie a explodat la Spitalul Central City din Vuhledar, în partea controlată de guvern a regiunii Donețk, ucigând patru civili, rănind 10 persoane și dăunând ambulanțelor, vehiculelor civile și însuși spitalului. Au existat alte atacuri cu muniții cu dispersie în mai multe districte din Harkov, în care nouă civili au fost uciși și 37 au fost răniți”, a declarat Throssell într-un briefing de presă.

Ea a subliniat că utilizarea munițiilor cu dispersie în zonele populate este incompatibilă cu principiile dreptului internațional.

„Pe 9 martie, cel puțin 17 civili au fost răniți în Spitalul nr. 3 din Mariupol în urma unui atac aerian rusesc. Încă investigăm rapoarte conform cărora cel puțin trei civili ar fi putut fi uciși în atacul aerian. Am vorbit cu diverse surse din Mariupol, inclusiv cu autoritățile locale, care au indicat în mod constant că spitalul era identificabil, cât și funcțional în momentul bombardării”, a spus ea.

Throssell a menționat că, de la începutul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei, ONU a înregistrat 549 de morți și 957 de civili răniți, însă cifra reală ar putea fi mult mai mare.