Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rămășițele unui alpinist, care a…

Rămășițele unui alpinist, care a dispărut în 1986, au fost găsite în Elveția

Sursa foto: Profimedia Images

Rămășițele unui alpinist german, care a dispărut în 1986 în timp ce făcea o drumeție de-a lungul unui ghețar din apropierea muntelui Matterhorn din Elveția, au fost găsite în timp ce topirea ghețarilor a dus la reapariția unor corpuri și obiecte considerate de mult timp pierdute. Descoperirea teribilă a fost făcută pe 12 iulie de alpiniștii care făceau drumeții de-a lungul ghețarului din Zermatt, a anunțat poliția elvețiană, informează Reuters.

„Analizele ADN au permis identificarea unui alpinist dispărut din 1986. În septembrie 1986, un alpinist german, care avea 38 de ani la acea vreme, fusese dat dispărut după ce nu s-a întors dintr-o drumeție”, a precizat poliția.

Oamenii legii nu au oferit informații suplimentare cu privire la identitatea alpinistului și nici cu privire la circumstanțele morții acestuia.

Rămășițele alpinistului au fost supuse unei analize medico-legale, ceea ce a permis experților să le lege de dispariția din 1986.

Topirea ghețarilor din cauza încălzirii globale a dus la descoperirea cadavrelor unor alpiniști dispăruți în ultimele decenii.

În 2015, au fost găsite rămășițele a doi tineri alpiniști japonezi care au dispărut pe Matterhorn în timpul unei furtuni de zăpadă din 1970, iar identitatea lor a fost confirmată prin testele ADN ale rudelor lor.