Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al Kremlinului…

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că SUA şi Pentagonul „nu au informaţii reale” despre situaţia de la Moscova

Departamentul de Stat al SUA şi Pentagonul „nu au informaţii reale” despre ceea ce se întâmplă la Kremlin, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul unei conferinţei de presă, scrie Tass.

Potrivit lui Peskov, această situaţie este îngrijorătoare pentru că „o astfel de neînţelegere totală duce la decizii greşite care au consecinţe nefaste”.

„Spre regretul nostru, și acest lucru chiar ne provoacă îngrijorare, se dovedește că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă în Kremlin, nu înțeleg. Președintele [Rusiei Vladimir] Putin, ei nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor și nu înțeleg stilul muncii noastre”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse.

„Acesta nu este doar un păcat, dar provoacă îngrijorare, pentru că o astfel de neînțelegere completă duce doar la decizii eronate, decizii nesăbuite care au consecințe foarte rele”, a spus Peskov.

Serviciile de informaţii americane şi britanice au estimat că Vladimir Putin este indus în eroare chiar de către colaboratorii săi apropiaţi, care se tem să-i spună adevărul despre strategia militară deficitară a armatei ruse în invazia declanşată asupra Ucrainei pe 24 februarie şi despre efectul sancţiunilor occidentale asupra economiei ruse.

În a 36-a zi de război în Ucraina au fost raportate două decese în urma bombardamentelor rusești din regiunea Lugansk. Peste 800 de civili au fost evacuați din orașul Mariupol la Zaporojie. Următoarea rundă de negocieri ruso-ucrainene urmează să aibă loc, pe 1 aprilie, prin videoconferință. ONU anunță că a creat o comisie internațională independentă care va investiga „crimele de război” din Ucraina. Între timp, serviciile secrete britanice raportează că, în zilele următoare, ar putea izbucni lupte aprige lângă Kiev.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene, a dezvăluit detalii despre tratatul propus de Kiev în cadrul negocierilor cu Federația Rusă, care au avut loc marți, 29 martie, în Turcia. Arakhamia a declarat că reprezentanții delegației ucrainene nu au semnat niciun document – ei doar au prezentat propunerile Ucrainei. Ucraina sugerează că viitorul tratat ar trebui să stipuleze că toate țările garante nu numai că nu se opun aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, dar ar trebui să ajute în acest proces.

LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina