Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al Kremlinului…

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului anunță că pe durata negocierilor ruso-ucrainene nu va exista o încetare a focului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat luni, 21 martie, că pe durata negocierilor între Rusia și Ucraina nu va exista o încetare a focului, scrie Tass.

„Nu, adevărul este că încetarea focului, orice încetare, este folosită de unitățile naționaliste (ucraineni) pentru a se regrupa, este folosită pentru a continua atacurile asupra armatei ruse”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a subliniat că „acest lucru s-a întâmplat în mod repetat și, prin urmare, desigur, acest lucru complică procesul”.

Kremlinul a declarat că negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu au înregistrat deocamdată progrese.

Luni, 21 martie, urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Detalii aici

A 26-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Kiev. Potrivit informațiilor preliminare, un centru comercial și mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate. Deocamdată nu se cunosc informații despre numărul persoanelor rănite sau ucise. În noaptea de 20 spre 21 martie, a avut loc o scurgere de amoniac la o uzină chimică din Sumy.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat miercuri, 16 martie, Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina