Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Procuratura din Moscova avertizează asupra…

Procuratura din Moscova avertizează asupra „consecințelor negative” în cazul participării la „mitingurile necoordonate” de astăzi împotriva „operațiunilor militare speciale” din Ucraina

Sursa foto: sledcom.ru

Procuratura din Moscova „avertizează cetățenii ruși asupra consecințelor negative” în cazul participării la „mitingurile necoordonate” din 24 februarie, împotriva „operațiunilor militare speciale” din Ucraina. Despre asta a anunțat Procuratura Generală a Rusiei pe canalul său de Telegram, scrie Novaya Gazeta.

Potrivit publicației Novaya Gazeta, agenția de supraveghere din cadrul Procuraturii a anunțat despre faptul că „evenimentul nu a fost coordonat cu autoritățile executive ale orașului în modul prevăzut de lege”.

„Pentru a preveni eventualele încălcări în timpul evenimentelor publice, persoanelor care solicită participarea la acestea au primit avertismente cu privire la inadmisibilitatea încălcării legii”, a anunțat Procuratura din Moscova.

Și Comitetul de Investigații al Federației Ruse a venit cu aceleași avertizări „în legătură cu răspândirea în mass-media, internet și rețelele de socializare a îndemnului de a participa la revolte și mitinguri din cauza situației politice externe tensionate”.

„Este important să se țină cont de faptul că prezența unui antecedent penal atrage după sine consecințe negative și lasă o amprentă asupra soartei ulterioare”, menționează Comitetul de Investigații al Federației Ruse.

Activista pentru drepturile omului Marina Litvinovich a fost reținută joi la Moscova. Anterior, ea le-a cerut rușilor să protesteze împotriva „operațiunii speciale” din Ucraina. În mai multe orașe din Rusia încep să fie reținuți participanții la protestele împotriva războiului din Ucraina. Deocamdată, presa scrie despre reținerea a 27 de persoane.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineața, începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

Ulterior, Rusia și-a anunțat disponibilitatea de a începe negocierile cu Kievul privind statutul neutru al Ucrainei (de a nu intra în NATO) și refuzul acesteia de a introduce arme nucleare pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie novosti.dn.ua.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. UE îndeamnă Belarus să nu participe la atacul Rusiei asupra Ucrainei