Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa ucraineană: Primarul orașului Melitopol…

Presa ucraineană: Primarul orașului Melitopol a fost răpit de armata rusă

Sursa foto: Serviciul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei

Primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de armata rusă. Anunțul a fost făcut de Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, și de Anton Gerașcenko, consilierul ministrului afacerilor interne, scrie novosti.dn.ua.

Anton Gerașcenko spune că primarul orașului Melitopol a refuzat să coopereze cu forțele rusești și consideră că acesta ar fi unul din motivele pentru care a fost răpit.

„În Melitopol, un grup de 10 ocupanți tocmai l-a răpit pe Ivan Fiodorov, care a refuzat să coopereze cu inamicul. În timpul răpirii sale, i-au pus o pungă de plastic peste cap. Dușmanii l-au reținut la centrul de criză al orașului. În biroul lui Ivan Fiodorov se afla un steag ucrainean”, a spus Gerașcenko într-o postare pe pagina sa de Telegram.

Ulterior, Timoșenko a publicat un video care, potrivit lui, confirmă răpirea primarului orașului Melitopol de către forțele rusești.

Este a 16-a zi de război în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.