Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste un milion de doze…

Peste un milion de doze de vaccin Pfizer vor ajunge luni în România. Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare: „Este cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de imunizare”

Imagine-simbol: România TV

1 091 610 doze vaccin Pfizer/BioNTech vor ajunge luni dimineață, 31 mai, în România. Este cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare, anunță Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vicepreședintele CNCAV susține că dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. Totodată, Baciu precizează este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în România.

„Tranșă record pentru România! Mâine dimineață vor ajunge în țara noastră 1 091 610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranță, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara”, a spus Baciu într-o postare pe Facebook.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate peste patru milioane de persoane.

Publicitate
Publicitate