Peste 50 de mii de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană

Ministerul de Afacere Externe al Ucrainei a adresat o solicitare Moscovei cu cererea de a explica motivul aflări la graniţa comună a zecilor de mii de soldaţi ruşi.

Potrivit presei ucrainene, oficialii de la Kiev anunţă că peste 50 de mii de soldaţi ruşi şi cantităţi majore de tehnică militară, tancuri TAB-uri şi sisteme de lansare a rachetelor staţionează la frontiera ucraineană. Anterior Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenco a declarat că peste două mii de soldaţi ruşi au trecut frontiera comună. Totodată oficialul anunţă despre o coloană din 200 de tancuri ruseşti care a intrat în regiunile cuprinse de război. Staţionarea numeroasă a soldaţilor ruşi în apropierea frotierei ucrainene vine după ce Poroşenco a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, despre un nou val de înrolare în armată. Ministerul Apărării planificând să mărească numărul soldaţilor la 250 de mii.

sursa foto: afp.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *