OSCE: „Peste 5.000 de persoane au fost ucise în conflictul din estul Ucrainei”

Peste 5.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Ucraina, care a izbucnit în aprilie, între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la un post de radio ucrainean.

„Situaţia se agravează cu adevărat. Se vede prin numărul tot mai mare de victime civile, care este foarte important. Numărul victimelor, potrivit ONU, este de peste 5.000 de persoane, iar cel al răniţilor este 10.000”, a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii OSCE în Ucraina, Michael Bociurkiw, la postul ucrainean Radio News, scrie Mediafax.

Confruntările armate sângeroase între separatişti şi armata naţională ucraineană au fost reluate după o perioadă de relativă acalmie în estul ţării, care a pierdut în martie Crimeea, anexată de Rusia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *