Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Oamenii care nu le-au plăcut,…

„Oamenii care nu le-au plăcut, au fost pur și simplu împușcați”. Presa ucraineană publică imagini dramatice de la Irpin – VIDEO

Sursa foto: unian.net

Primarul din Irpin, Alexander Markushin, a anunțat că forțele ucrainene au preluat controlul asupra orașului pe 28 martie. În prezent, în orașul bombardat de trupele ruse are loc evacuarea civililor, scrie unian.net.

Un fotojurnalist UNIAN a vizitat orașul Irpin și a suprins imagini dezolante cu dezastrul provocat de armata rusă.

Conform primarului din Irpin, Alexander Makrushin, de la debutul războiului provocat de Rusia în Ucraina, aproximativ 300 de civili și circa 50 de militari au fost uciși în oraș.

Primarul a făcut declarații despre felul în care trupele ruse i-au tratat pe localnici.

„Oamenii care nu le-au plăcut (rușii – n.r.) – au fost pur și simplu împușcați. Vă spun, poate cuiva nu o să-i placă, dar e adevărat. Ne-au zdrobit ucrainenii cu tancuri”, a spus Makrushin.

În a 36-a zi de război în Ucraina au fost raportate două decese în urma bombardamentelor rusești din regiunea Lugansk. Peste 800 de civili au fost evacuați din orașul Mariupol la Zaporojie. Următoarea rundă de negocieri ruso-ucrainene urmează să aibă loc, pe 1 aprilie, prin videoconferință. ONU anunță că a creat o comisie internațională independentă care va investiga „crimele de război” din Ucraina. Între timp, serviciile secrete britanice raportează că, în zilele următoare, ar putea izbucni lupte aprige lângă Kiev.