Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   MAEIE, despre atacul terorist din…

MAEIE, despre atacul terorist din Istanbul: „Nu există cetățeni moldoveni afectați în atac”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) afirmă că Nicu Popecu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc și precizează că printre victimele atacului terorist, nu se află cetățeni din R. Moldova.

Șeful diplomației moldovene, a menționat că R. Moldova „Condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”, transmite MAEIE.

„Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac”, mai precizează MAEIE printr-un comunicat de presă.

În caz de necesitate, cetățenii R. Moldova din Istanbul pot contacta Consulatul general la adresa de email: istanbul@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al Consulatului: +90 (535) 983 01 73.

O explozie a avut loc duminică, 13 noiembrie, pe una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din centrul Istanbulului, Istiklal. Potrivit autorităților locale, șase persoane și-au pierdut viața și 81 de persoane au fost rănite în explozie.