Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   La cererea autorităților chineze, Apple…

La cererea autorităților chineze, Apple a eliminat WhatsApp, Telegram și Signal din App Store din China

Sursă: scop.com

China a cerut companiei Apple să elimine o serie de aplicații de mesagerie din App Store, printre care se numără WhatsApp, Telegram, Signal, Line și Threads. Compania s-a conformat cererii, transmite The Wall Street Journal, citat de meduza.io.

Administrația spațiului cibernetic din China a cerut Apple să elimine aplicațiile deoarece au conținut politic care include referințe „dubioase” la liderul Chinei, a relatat The Wall Street Journal, citând o sursă. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu acesta a fost motivul.

Suntem obligați să respectăm legile din țările în care operăm, chiar dacă nu suntem de acord cu ele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apple.

Bloomberg notează că eliminarea aplicațiilor vine în contextul în care guvernul american ia măsuri pentru a interzice rețeaua de socializare TikTok în SUA.

Bloomberg notează, de asemenea, că Beijingul a restricționat ani de zile utilizarea rețelelor sociale străine în țară, ceea ce a ajutat aplicațiile locale, precum WeChat, să domine piața. Cu toate acestea, utilizatorii chinezi pot utiliza aplicații străine folosind un VPN.

Reprezentanții Telegram, Signal și ai altor aplicații vizate nu au comentat retragerea aplicațiilor din App Store.

În martie, Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un proiect de lege care ar interzice rețeaua de socializare TikTok în țară, cu excepția cazului în care aceasta va fi separată de compania chineză ByteDance, care o deține. Legiuitorii consideră că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, deoarece guvernul chinez ar putea forța ByteDance să îi predea datele utilizatorilor americani ai aplicației.