Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kliciko îndeamnă locuitorii Kievului care…

Kliciko îndeamnă locuitorii Kievului care au fugit din calea războiului să nu se întoarcă „cel puțin o săptămână” în capitală

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a îndemnat locuitorii orașului care au fugit din calea războiului să nu se întoarcă în capitală „cel puțin o săptămână”, deoarece orașul ar putea fi bombardat din nou, scrie Unian.

Kliciko a cerut, de asemenea, locuitorilor din suburbiile Kievului eliberate de ocupanți să nu se întoarcă încă la casele lor.

„În orașele din apropierea capitalei, unde luptele continuă, se găsesc un număr mare de obiecte explozive care pot reprezenta o mare amenințare. Nu excludem posibilitatea atacurilor cu rachete. Da, forțele noastre de apărare aeriană funcționează excelent. Dar, orice se poate întâmpla. Prin urmare, rog oamenii să aștepte puțin și să nu se întoarcă”, a spus Kliciko.

Este a 41-a zi de război în Ucraina. Bilanțul victimelor atacului rusesc asupra orașului Nikolaev se ridică la 10 morți și 46 de răniți. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, se va adresa astăzi Consiliului de Securitate al ONU pentru prima dată de la debutul războiului. Între timp, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că forțele rusești își regrupează trupele și își concentrează eforturile pentru pregătirea unei ofensive în estul Ucrainei.

Oleksiy Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, afirmă că războiul din Ucraina s-ar putea termina în luna mai, atunci când trupele rusești vor rămâne fără resurse. UE ar urma să adopte o nouă rundă de sancțiuni împotriva Federației Ruse.