Kazahstan vrea să impună embargou la produsele ruse

Kazahstan vrea să impună embargou la produsele ruse, care s-au ieftinit considerabil, în urma devalorizării rublei și a instabilității de pe piața de desfacere a țării, scrie Top.rbc.

Acest emborgou ar interzice importul următoarelor produse: petrol, automobile, acumulatoare pentru vehicule, carne de pasăre, ouă de găină, produse de patiserie, făină și sucuri.

Autoritățile din Kazahstan motivează că din cauza devalorizării rublei rusești (circa -47%) producătorii din Kazahstan nu pot concura la nivel de prețuri cu cele ruse.

În acest sens, reprezentanțiii Camerei Naționale a Antreprenorilor din Kazahstan au cerut impunerea acestui embargou. În special, ei cer să fie interzis importul de carne de pasăre, a cărui preț a scăzut de la 760 de ruble până la 380.

Oficialii din Kazahstan și cei din Federația Rusă discută această problemă și încearcă să o soluționeze.

Amintim că în noiembrie 2014, Kazahstan a interzis vânzarea băuturilor alcoolice importate din Rusia. Aceaste restricții au fost impuse după ce serviciul fitosanitar din Kazahstan ar fi constatat că Rusia exportă băuturi alcoolice nesigure. Însă, acest embargou a fost repede anulat după ce oficialii ruși au venit să-i consulte pe cei din Kazahstan.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. dap, vezi ca putler mult nu se va gindi , daca ai vreo 2-3 rusi in Kazahstan va trebui sa le apere interesele si iti va face un cadou ca si cum ia facut Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *