Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Informații operative de la Ministerul…

Informații operative de la Ministerul Apărării ucrainean: „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere. Unii piloți depun deja mărturie despre crimele împotriva umanității ale regimului Putin”

Ministerul Apărării de la Kiev anunță că duce lupte aprige pentru a menține anumite granițe. Potrivit informațiilor operative publicate de autoritățile ucrainene în dimineața zilei de 6 martie, Forțele de Apărare ale Ucrainei desfășoară operațiuni de apărare în zonele operaționale de Sud, Est și Nord pentru a respinge atacul forțelor ruse, a le produce pierderi maxime, a preveni invadarea de către acestea, a menține zonele statului și a crea condiții favorabile pentru înfrângerea lor, se spune în comunicat. Totodată, ucrainenii anunță că au doborât 88 de avioane și elicoptere rusești.

„Forțele comune desfășoară o operațiune de apărare în partea de est a districtului operațional Donețk. Eforturile principale sunt concentrate pe apărarea orașului Mariupol și provocarea daunelor de foc asupra forțelor copleșitoare ale inamicului”, transmite Ministerul Apărării ucrainean.

Alte grupuri desfășoară o operațiune defensivă în Slobozhansky și în partea de est a direcțiilor Tavriya. Forțelor Armate ale Ucrainei aar fi oprit coloanele rusești care încercau să avanseze spre regiunea Dnipropetrovsk din Balaklia.

O operațiune de apărare a orașului Cernihiv este, de asemenea, în desfășurare în regiunea Siverskyi. În direcția Volyn se iau măsuri pentru pregătirea întregii zone de apărare într-o anumită zonă operațională de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei.

Ministerul Apărării de la Kiev anunță că în zona Mikolaev a fost planificată și realizată capturarea unei cantități considerabile de echipamente blindate și auto ale rușilor. În alte zone, unitățile și subdiviziunile Forțelor Armate ale Ucrainei desfășoară o operațiune de stabilizare și îndeplinesc sarcini de apărare teritorială pentru a preveni acțiunile ofensive și activitățile grupurilor de sabotaj și recunoaștere inamice.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei și-au concentrat eforturile pe respingerea rachetelor inamice și a loviturilor aeriene, acoperirea aeriană a obiectelor importante (critice) ale Ucrainei și a grupurilor de trupe.

„În total, în prezent, pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere. Unii piloți inamici care s-au catapultat și au supraviețuit au fost găsiți de soldații ucraineni. Au primit tratament medical și depun deja mărturie despre crimele împotriva umanității ale regimului Putin”, se spune în comunicat.

„Inamicul încearcă să nu piardă potențialul ofensiv dar, în situația actuală, are pierderi mari de arme, echipamente și personal. Din cauza rezistenței întregului popor ucrainean, inamicul a fost demoralizat. Rezervele ocupanților ruși, care vin să reînnoiască unități, au o stare morală și psihologică extrem de scăzută, datorită conștientizării stării reale a lucrurilor”, mai comunică ucrainenii.

Cronologia războiului din Ucraina:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)