Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Hackeri ruși au încercat să…

Hackeri ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și ale armatelor unor țări din Europa de Est

Foto: DW

Hackeri ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și ale armatelor unor țări din Europa de Est, a declarat Grupul de analiză a amenințărilor al Google într-un raport publicat miercuri, 30 martie, transmite Reuters.

Raportul nu a precizat care armate au fost vizate în atacul lansat de un grup de hackeri cu sediul în Rusia numit Coldriver sau Callisto.

Grupul a vizat, de asemenea, un centru de excelență al NATO, se arată în raportul publicat miercuri de Google, fără însă a fi dezvăluite detalii.

Rusia, care se află în prezent sub sancțiuni economice occidentale severe ca urmare a deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie, neagă în mod regulat acuzațiile de organizare de atacuri cibernetice asupra țintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs a descris Callisto ca fiind un actor neidentificat și avansat de amenințări „interesat de colectarea de informații legate de politica externă și de securitate” în Europa.

Într-o declarație, NATO nu s-a referit în mod direct la raportul Google, dar a spus: „Vedem zilnic activități cibernetice rău intenționate. Centrele de excelență NATO lucrează alături de Alianță, dar nu fac parte din NATO ca atare. Suntem în contact cu ei pe această temă”, se arată în declarație.