Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Franța declară un grup de…

Franța declară un grup de diplomați ruși „persona non grata”

Ambasadorul Rusiei la Paris, Alexei Meshkov, a protestat în fața Ministerului de Externe francez împotriva declarării diplomaților ruși persona non grata, numind-o o acțiune neprietenoasă, scrie TASS.

„Pe 5 aprilie, ambasadorul Rusiei a fost chemat la Ministerul de Externe al Franței, unde i s-a dat o listă cu angajații misiunilor diplomatice ruse declarați persona non grata sub un pretext exagerat”, a spus misiunea diplomatică.

Ambasadorul Rusie la Paris a protestat ferm împotriva acțiunii neprietenoase a autorităților franceze, a subliniat că aceasta provoacă prejudicii directe relațiilor ruso-franceze deja complicate în acest moment.

Ambasadorul, după cum a menționat misiunea diplomatică, a subliniat că „Rusia își rezervă dreptul de a da un răspuns adecvat acțiunilor Parisului”.

Luni seara, Ministerul francez de Externe și-a anunțat intenția de a expulza un grup de diplomați din țară. Potrivit agenției AFP, vorbim despre 35 de angajați ai ambasadei Rusiei. Ministerul rus de Externe a anunțat deja că va răspunde acestui demers al părții franceze. Ambasadorul Rusiei la Berlin a fost chemat la Ministerul German de Externe, unde a fost informat despre expulzarea a 40 de angajați ai misiunii diplomatice ruse.