Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Franța: Cel puțin patru persoane…

Franța: Cel puțin patru persoane au fost rănite în apropiere de fostul sediu al publicației Charlie Hebdo

Sursa foto: ABC

Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac cu armă albă comis vineri în apropierea fostului sediu al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, ţinta unui atac terorist în 2015, a anunţat premierul francez Jean Castex, citat de AFP şi DPA, transmite Agerpres.

El a adăugat că a convocat o reuniune de urgenţă a executivului.

Poliţia a confirmat că are în arest cel puţin un suspect.

Un prim bilanţ al prefecturii poliţiei evoca patru persoane rănite, dintre care două cazuri de „urgenţă absolută”.

Suspectul a fost arestat de poliţie în apropierea Place de la Bastille, nu departe de fostul sediu al săptămânalului Charlie Hebdo. Actualul sediu al publicaţiei este ţinut secret.

Deocamdată nu este clar motivul atacului. Poliţia le-a cerut locuitorilor arondismentului 11 din Paris să rămână în case în următoarele ore. Accesul în întreaga zonă unde a avut loc atacul este blocat de poliţişti.

La Paris este în desfăşurare procesul unui număr de 14 persoane pentru complicitate cu autorii atacurilor din ianuarie 2015 din capitala franceză. La 7 ianuarie 2015, mai mulţi jihadişti au pătruns în redacţia Charlie Hebdo, ucigând 12 persoane. În total, 17 oameni au fost ucişi de trei atacatori pe parcursul a trei zile de teroare pe străzile pariziene.

Recenta publicare a caricaturilor cu profetul Mohamed au fost percepute drept o ofensă în multe părţi ale lumii musulmane şi a fost urmată de ameninţări cu răzbunarea.