Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Patru morți și 42…

FOTO Patru morți și 42 de răniți după ce două trenuri s-au lovit în Indonezia

Sursa foto: Reuters

O coliziune între două trenuri în provincia indoneziană Java de Vest a provocat vineri, 5 ianuarie, moartea a patru persoane și rănirea a 42, a anunțat poliția locală, în timp ce autoritățile investighează cauza accidentului, transmite Reuters.

Imagini video de la televiziunile MetroTV și Kompas TV au arătat pasageri care erau ajutați să iasă din vagoanele trenului, dintre care unele ieșiseră complet de pe șine.

Cei patru morți erau membri ai echipajului, a declarat Ibrahim Tompo, un purtător de cuvânt al poliției din provincia Java de Vest, adăugând că la bordul trenurilor se aflau în total 478 de pasageri.

Sursa foto: Reuters

„Dar un cadavru încă nu a putut fi evacuat, deoarece era încă îngropat în resturile de la vagoane”, a spus el.

Coliziunea a avut loc la ora 6:03, în apropiere de capitala provinciei Bandung.

Cauza accidentului este deocamdată necunoscută, dar operatorul feroviar public din Indonezia, PT KAI, și guvernul provincial au declarat că vor investiga, împreună cu oficialii din domeniul siguranței transporturilor.

Accidentele de transport terestru sunt frecvente în Indonezia. Un accident feroviar din 2010 a provocat moartea a 36 de persoane, fiind cel mai mortal din ultimii ani.

În decembrie anul trecut, o linie de navetiști a lovit o mașină în apropiere de Bandung, omorând cinci persoane, în timp ce în noiembrie, 11 persoane au murit în urma coliziunii dintre un tren și un microbuz în provincia Java de Est.