Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/Furtuna Filomena a provocat patru…

FOTO/Furtuna Filomena a provocat patru decese în Spania. În Madrid, oamenii au schiat și s-au bătut cu bulgări de zăpadă

Furtuna Filomena a provocat patru decese în Spania și a paralizat circulația. Madridul a fost acoperit cu zăpadă iar oamenii au schiat pe bulevardul Gran Via din capitală, informează Reuters. Aceasta este cea mai abundentă ninsoare în centrul Spaniei din ultimele decenii. Grosimea stratului de zăpadă în Madrid constituie aproximativ 20-30 cm, fiind cea mai abundentă ninsoare de după anul 1971. Peste 650 de drumuri naționale au fost blocate.

Meteorologii avertizează că efectele furtunii Filomena vor continua și săptămâna viitoare.

foto: EL PAIS

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini. Pe bulevardul Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, locuitorii au ieşit să schieze și sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

„Este uimitor, n-am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Marcos, în vârstă de 30 de ani.

foto: AFP News Agency https://www.facebook.com/AFPnewsenglish/photos

Autoritățile informează despre decesele a unui bărbat şi a unei femei care se aflau într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă în sud, lângă Malaga. De asemenea, două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid și Calatayud.

foto: AFP News Agency https://www.facebook.com/AFPnewsenglish/photos

„Vreau să reiterez apelul guvernului pentru precauţie maximă în faţa evoluţiei vremii în următoarele ore”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

foto: AFP News Agency

Reprezentanții Agenţiei Naţionale de Metereologie spun că temperaturile ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, ceea ce ar putea duce la formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă.

Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni ale Spaniei.

sursa: Reuters foto: AFP News Agency, EL PAIS