Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenco…

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenco a încercat pentru a doua oară în ultimele zile să părăsească Ucraina

Sursa foto: unian.net

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, liderul Partidului Solidarității Europene, a încercat pentru a doua oară în ultimele zile să treacă frontiera de stat dintre Ucraina și Polonia, scrie unian.net.

După încercarea nereușită de ieri de a trece frontiera, Poroșenko a ajuns din nou la punctul de trecere Rawa Ruska, însă nici de această dată nu i-a fost permisă ieșirea din țară.

Vineri, 27 mai, la ora 21: 50, Poroșenko a încercat să treacă granița dintre Ucraina și Polonia prin punctul de control Rawa-Ruska din regiunea Lvov. Acesta era însoțit de cinci persoane.

Poroșenko a declarat că urma să participe la Adunarea parlamentară a NATO de la Vilnius, iar ordinul de deplasare a fost semnat de Ruslan Stefanciuk, preşedinte al Radei Supreme a Ucrainei.

Petro Poroșenko este cercetat într-un dosar penal de înaltă trădare și finanțare a terorismului.

În octombrie 2021, Serviciul de Securitate al Ucrainei a început să investigheze posibila implicare a fostului președinte al Ucrainei Petro Poroșenko în aprovizionarea cu cărbune din autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk. Anterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat înregistrările mai multor discuții telefonice ale președintelui consiliului politic al partidului ucrainean „Platforma de opoziție – pentru viață” Viktor Medvedciuk, care datează din 2014 și includ numele lui Poroșenko.