Fostul guvernator din Kemerovo – ales speaker în Parlament

Fostul guvernator din Kemerovo, Aman Tuleyev, care spunea la întâlnirea cu Putin că în piața centrală nu ar protesta decât „200 de oameni” și că nu ar fi vorba de familii ale victimelor, „ci unii care fac mereu scandal”, a fost ales speaker în Parlamentul regiunii, cu 38 de voturi pro și unul contra, informează vesti.ru

În cadrul procedurii de vot secret au participat 39 de deputați prezenți la sesiune. AmanTuleyev , singurul candidat la funcția de speaker a Parlamentului în regiunea Kemerovo, a obținut 38 de voturi pro și 1 contra.

Candidatura lui Tuleyev a fost nominalizată de fracțiunea “Rusia Unită”. Cu o zi mai devreme, predecesorul său, președintele Consiliului Regional, Alexei Sinitsyn a demisionat din funcția de deputat. Potrivit serviciului de presă al „Rusiei Unite”, Sinitsyn a explicat că a părăsit postul, astfel încât deputații să voteze pentru numirea lui Tuleyev, potrivit tvrain.ru

Actuala convocare a deputaților, care numără 46 de deputați ai poporului, va funcționa până în septembrie 2018, când vor avea loc alegeri noi în cadrul consiliului regional.

Aman Tuleyev a condus regiunea Kemerovo din 1997. La 1 aprilie 2018, a făcut apel către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu o cerere de demisie timpurie după un incendiu major în centrul comercial Kemerovo “Winter Cherry”, în urma căruia  64 de oameni au fost uciși și 79 răniți.

În timp ce mii de oameni au protestat cerând răspunsuri, demisia autorităților și pedepsirea celor vinovați, șeful comisiei de anchetă, Alexander Bastrykin, a declarat că versiunea prioritară a focului din Kemerovo este arderea spontană din cauza unui scurtcircuit la cablajul electric al clădirii, iar numărul mare de victime vine în urma ignorării totale a normelor de securitate.

Putin a acceptat demisia lui Tuleyev, în vârstă de 73 de ani. Funcția de șef interimar al regiunii Kemerovo a fost ocupată de viceguvernatorul Serghei Tsivilev.

 

Foto antet: rusdozor.ru, colaj ZdG


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *