Forţele ucrainene au cedat clădirile aeroportului din Doneţk

Armata ucraineană a părăsit clădirea aeroportului din Doneţk. Informaţia este difuzată de serviciul de presă al batalionului de voluntari „Azov”.

În acelaşi comunicat se anunţă că apărarea eroică a aeroportului a durat 242 de zile, termen ce este mai mare decât apărarea de către Armata Sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial a oraşului Moscova şi Stalingrad. Informaţia a fost confirmată de către autorităţile de la Kiev. Însă părăsirea clădirilor aeroportului nu înseamnă şi părăsirea lui propriu-zisă. Jurnalistul şi redactorul,Iurie Butusov, de la censor.net.ua, care a vizitat nu de mult aerogara spune că soldaţii nu au mai putut apăra terminalul, care a fost distrus în totalitate, iar forţele care se aflau în el erau supuse tirurilor artileriei. Butusov a declarat pentru svoboda.ru că linia frontului în continuare trece pe teritoriul aeroportului, iar clădirile cedate erau doar mici puncte din apărarea aeroportului care se întinde pe zeci de hectare. Aeroportul din Doneţk a devenit un simbol al apărării forţelor ucrainene împotriva rebelilor şi armatei ruse.

sursă foto: afp.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *