Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Flancul estic al NATO se…

Flancul estic al NATO se întărește. În România a ajuns un nou grup de militari francezi în această seară

Încă 135 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiți în ultimele zile în România, informează Ministerul Apărării Naționale din România.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022, notează sursa citată.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților.

Elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

În total, 500 de militari francezi și 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forței de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea flancului estic al Alianței, informează Ministerul Apărării Naționale de la București.