Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Două dintre cele mai mari…

Două dintre cele mai mari companii de audit din lume, din grupul „Big Four”, și-au încetat activitatea în Rusia și Belarus

Două dintre cele mai mari companii de audit din grupul „Big Four” – KPMG și PricewaterhouseCoopers – au anunțat că vor înceta activitatea în Rusia și Belarus din cauza invaziei Ucrainei. Acest lucru este  raportat de serviciul lor de presă al grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcătuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte Touche Tohmatsu.

În Rusia și Belarus, KPMG are 4,5 mii de angajați. KPMG a subliniat că decizia de a opri operațiunile în aceste țări a fost „incredibil de dificilă” și se datorează exclusiv „acțiunilor guvernului rus”.

„Credem că, împreună cu alte companii globale, suntem responsabili pentru răspunsul la agresiunea militară în curs a guvernului rus asupra Ucrainei. Drept urmare, firmele noastre ruse și belaruse vor părăsi rețeaua”, se menționează în comunicatul emis de KPMG.

Sediul central al PricewaterhouseCoopers din Rusia are 3,7 mii de angajați. Compania le-a promis angajaților o „ieșire ordonată” din afacerile din țară.

Printre cei patru auditori se numără și Ernst & Young și Deloitte. Aceste două companii nu au anunțat încă încetarea activității în Federația Rusă și Belarus.

Big Four este denumirea grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcătuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte Touche Tohmatsu. Cele patru companii asigură auditul pentru marea majoritate a companiilor publice și pentru o bună parte din companiile private din lumea întreagă.